Het recital van de gelijknamige cd, en een ode aan het leven en de dood zoals beleefd door enkele van Engeland’s beroemdste 17de-eeuwse componisten. (Songs of Life & Death Sytse Buwalda)

In Songs of Life & Death nemen Sytse Buwalda en David van Ooijen u mee van Dowland’s diepste melancholie naar de ondeugende liefde van Purcell, en laten u onderweg genieten van vele andere mooie liederen die Engeland in de 17de eeuw heeft voortgebracht.

John Dowland en Henry Purcell zijn twee ijkpunten in de Engelse muziekgeschiedenis. Dowland (1563-1626) leefde op de grens tussen Renaissance en Barok, en Henry Purcell (1659-1695) was de grote Engelse Barokcomponist. Beïnvloed door de laatste mode in Frankrijk schrijft hij liederen die niet onder doen voor het beste wat het continent te bieden heeft. Ook in thematiek zijn de twee kinderen van hun tijd. Dowland zwelgt nog in de typische Elisabethan Melancholy terwijl Purcell het in zijn liederen vooral over de liefde heeft, en refereert aan verhalen uit de klassieke oudheid.

Sytse Buwalda – Countertenor; David van Ooijen – luit

Optioneel i.s.m.

Francine van der Heyden – sopraan; Freek Borstlap – viola da gamba

Recensies:

Vakblad Klassiek

“ […] de liederen zijn delicaat van muzikale expressie en uiterst sensitief van taal. Hij zingt en ‘beleeft’ de zangstukken met ingetogen flair en grote muzikaliteit.”

“ [..] Zeggingskracht in dienst van de muziek [..]”

“[…] lyrische sopraan Francine van der Heyden niet minder stijlvol te werk […] puntgaaf uitgebalanceerde miniaturen.”

“[…] Freek Borstlap speelt met koninklijke hartstocht […] David van Ooijen interpreteert[…] toegewijd en gedetailleerd. Subtiele kleuren en beeldende declamatie […] eersteklas hoofs verdriet.”

BESTEL NIEUWE CD