Dit jaar zingt Sytse, geboren en getogen in het mooie Zuiderwoude, alweer voor de 23ste keer zijn Klein Kerstfeest bij klaarlicht in de sfeervolle kleine Lutherse Kerk van Monnickendam. Daarnaast viert het Klein Kerstfeest zijn 1e lustrum in zijn huidige woonplaats Zwolle.

De intieme concerten zijn intussen uitgegroeid tot een ware kersttraditie, inclusief warme chocolademelk en kerstbrood (alleen in Monnickendam). Een avond gevuld met de mooiste kerstliederen. Een warm publiek dat vanuit alle hoeken van Nederland komt om samen, als één grote familie het kerstfeest muzikaal in te luiden.

Sytse zegt zelf: ’Het is elk jaar weer een cadeautje. Hartverwarmend.’

Dit jaar zingt Sytse met de prachtige jongenssopraan Sam Frets, en de Zweedse mezzosopraan Helena van Heel, die velen zich nog zullen herinneren van haar prachtige Lucia vertolking met kaarsenkroon. De virtuoze begeleiding op pianoforte is in handen van pianist Vaughan Schlepp.

Het wordt een muzikaal kerstfeest wat u niet mag missen.

Winterreise

Een van de meest indringende liedcycli die er in de muziekwereld zijn is toch wel de Winterreise van Schubert. Drie jaar geleden besloten pianist Steven faber en ik om deze prachtige, maar ook zeer emotionele liederen uit te gaan voeren in de Zwolse Muziekkamer. Sinds dit concert is het een vast onderdeel van ons repertoire. In januari en februari van 2019 voeren we het werk uit in Zutphen, Kimswerd en op Vlieland.

Lees meer…

Recensie Winterreise Noordhollands Dagblad

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180921_10318914/buwalda-weet-te-ontroeren-in-zijn-zuiderwoude

BESTEL NIEUWE CD