24 jaar Klein Kerstfeest bij Kaarslicht. Dat is best iets om even bij stil te staan. Zoveel kerstliederen uitgezocht en gezongen. Mappen en boeken vol de meest uiteenlopende bezettingen en talen. Liederen vers van de pers en 500 jaar oud. Van Ave Maria tot Stille nacht…. Een schat aan muziek die vraagt om opgenomen te worden. Het idee van eer Kerst-cd is iets wat ook al minstens 15 jaar speelt. Maar op een of andere manier was er nooit tijd voor. Nu, slechts weken voor het jubileumjaar 2020 leek het me de ideale gelegenheid om die langgekoesterde droom te realiseren! Een zingend begin van wat een bijzonder jaar beloofd te worden. 

Op 24 en 31 oktober duiken Vaughan Schlepp, David van Ooijen en ik, inclusief kerstboom en glühwein de studio in. De gasten die muzikaal binnenwippen zijn sopraan Wendy Roobol, jongens alt Sam Frets en gitarist Saskia Spinder. 

Het repertoire biedt voor ieder wat wils… Zweedse schoonheid en Engelse melancholie. Franse herders, de os en de ezel gecombineerd met een heilige nacht, en Maria die haar Jezuskind wiegt…. Het ontwerp van de cd-hoes is in handen van Hans Ritman, die ook het prachtige ontwerp maakte voor de cd Songs of life & death. 

U kunt de cd al bestellen via deze link

BESTEL NIEUWE CD