Sytse Buwalda – countertenor Bert Langenkamp – trompet 
Steven Faber – piano

Toen ik voor het eerst gevraagd werd om liederen van Willem Mengelberg te zingen kende ik deze voornamelijk als dirigent van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Tijdens een werksessie met pianist steven Faber ontdekten we de schoonheid van deze werken uit zijn jeugd. Perfecte keuze van tekst, prachtige pianopartijen en een bij vlagen dramatische doorleefdheid die je niet vaak vindt bij iemand van die leeftijd. 

Bijzonder was ook dat ik al counter door de Zwitserse Mengelbergstiftung uitgenodigd was om een concert met deze liederen te zingen in het prachtige kerkje van Sent, slechts kilometers verwijderd van het prachtige Chasa Mengelberg. 

Het is uiteindelijk een onvergetelijk ervaring geworden. De natuur in het Engadin is van een ongerepte schoonheid, en Scuol zelf is bijna een openluchtmuseum; prachtig gedecoreerde huizen die de eeuwen getrotseerd hebben en liefdevol gerestaureerd zijn. 

Werken met jonge musici is altijd een cadeautje. Zowel Bert, Steven als ik gaven overdag masterclasses, waarna, na het eten en een korte repetitie, een heerlijk concert volgde met werken van o.a. Henry Purcell, Johann Baptist Georg Neruda en natuurlijk Willem Mengelberg. Groot applaus en een dankbaar gevoel dat we hier samen konden musiceren. Veel dank gaat dan ook naar Sjoerd van den Berg, Ambassadeur van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, die dit alles initieerde.

BESTEL NIEUWE CD