Van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september ben ik coach bij de Bachcantate Zomeracademie.  Meer dan 20 solisten, van amateur tot professioneel, dompelen zich onder in de prachtige muziek van Bachs cantates wat resulteert in een slotconcert op zondag. Het beloofd een muzikaal feestje te worden.

Hieronder een stukje van de organisatie:

Cantatecollectief “Ewiges Feuer”

  Het is hier al even stil, maar dat komt omdat we het eigenlijk heel druk hebben….

  Jeroen Veltheer kwam met een idee: ‘Ik heb zin om iets leuks te organiseren. Doen jullie mee?’

  En dat leuks dat was wel heel leuk, natuurlijk iets met cantates, maar op een heel bijzondere manier, want we organiseren een heuse Zomeracademie over Bachcantates!

  Dat wij dat niet alleen leuk vonden bleek al snel. En nu hebben we meer dan 85 inschrijvingen van (koor)zangers, violisten, altviolisten, cellisten, een contrabas en organisten en klavecinisten, traverso’s, fluiten, blokfluiten, hoboïsten in soorten en maten en trompettisten. Zowel moderne en barokinstrumenten, en ze gaan allemaal aan hun trekken komen.

  We hebben ook geweldige, fijne, bijzondere docenten uitgenodigd om alle musici te begeleiden en les te geven. Daar zijn we heel blij mee!

  Het wordt fantastisch, en dat allemaal in Vries!

  Kortom, we hebben het druk, want dit is weer iets heel anders dan cantates spelen tijdens een dienst.

  De inschrijving is inmiddels gesloten, behalve voor een paar instrumenten die we nog zoeken, zoals een organist, een barokbassist en een barokfagottist. Ook is er nog ruimte voor enkele solisten. Mocht jij nou mee willen doen en een van deze instrumenten bespelen of (solo)zingen? Wees dan welkom en laat het even weten!

  Meer info op de site: https://www.ewiges-feuer.nl/inschrijving-zomeracademie-2023/

  En er staat iets heel bijzonders te gebeuren op zaterdag 2 september om een uur of 12.00 op de Brink in Vries…..voor iedereen toegankelijk…zet dat vast in je agenda…

  Docenten:

  Severiano Paoli, Esther van der Eijk, Octavie Dostaler-Lalonde, Geke Bruining, Sytse Buwalda Valerie Colen, Edoardo Valorz, Rianne Helmus, Nicolas Isabelle, Sascha Mommertz.

  BESTEL NIEUWE CD