Vanaf 30 juni begint de Zwolse Muziekkamer aan een nieuwe levensfase! Sytse Buwalda heeft er voor gekozen om de vaste locatie in de Oude Ambachtsschool aan de Hortensiastraat te verlaten, en virtueel verder te gaan. Dit maakt het programmeren eenvoudiger aangezien bij elk concert een passende locatie kan worden gezocht. Het hart van de Muziekkamer echter, klopt komend seizoen op die locatie waar voor Sytse Buwalda het Zwolse avontuur in 2005 begon: het Stedelijk Museum Zwolle!

Dit alles is mogelijke gemaakt dankzij de inspanningen van interim-directeur Marc den hertog, die de weg hiervoor heeft vrijgemaakt. Voor Sytse is het een soort van thuiskomen op de plek waar voor hem zoveel muzikale voetstappen liggen.

Wat kunt u o.a. het komende seizoen verwachten?

Stabat Mater:
Een concert met sopraan Marjon Strijk & countertenor Sytse Buwalda en het Apollo Ensemble, met de gelijknamige werken van grootmeesters Alessandro Scarlatti en Giovani Battista Pergolesi. Bijzonder is de wereldpremière van het Stabat Mater gecomponeerd door de Grieks/Amerikaanse componist Victor Kioulaphides! Lees verder…

Decemberfeesten in de Gouden Eeuw:
Na hun succesvolle concert met smartlappen komt het Speelhuys in december met hun programma Decemberfeesten in de Gouden eeuw. Al eeuwen is Sinterklaas in ons land de ‘Goed-Heiligman’. Ja – goed voor kinderen, met lekkernijen of moois. Maar ook goed voor aanstaande volwassenen: in plaats van dating sites te bezoeken richtten de jongeren in de Gouden Eeuw hun beden tot de goede sint, die wel voor een fijne vrijer zou zorgen. Tientallen liederen met zulke intieme vragen zijn in de liedboekjes uit die tijd te vinden. Wat verwachtte men van de Sint?. In dit programma ontbreken een paar kerstliederen natuurlijk niet.

Winterreise
Na hun succesvolle uitvoering in januari 2016 van komen Countertenor Sytse Buwalda en pianist Steven Faber dit jaar terug in het Stedelijke Museum met Schubert’s monumentale werk. Het concert zal opgeluisterd worden met op de Winterreise geïnspireerde beelden van de Zwolse kunstenaar Thijs Kwakernaak.

Voor overige concerten zie de concertagenda of meld u aan voor de nieuwsbrief.

BESTEL NIEUWE CD