Pride in Concert Zondag 27 augustus 2023, 15.00 uur Academiehuis Grote Kerk te Zwolle

Een aankondiging van een bijzonder concert in een bijzonder rijksmonument: Academiehuis Grote Kerk te Zwolle.

Zondag 27 augustus 2023, van 15.00 tot 16.15. Toegang gratis!

Wat hebben onder andere Händel, Rameau, Tsjaikovski, Poulenc en Bernstein gemeen? Ze waren allemaal queer, maar konden er niet altijd voor uit komen. Hun muziek echter staat al jaren in de spotlight en daarmee hebben deze queer-componisten door de eeuwen heen een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereld van kunst en cultuur.

Nieuwsgierig naar deze muziek? Zet dan alvast zondagmiddag 27 augustus 15 uur in je agenda en kom naar de eerste editie van Pride in Concert in het Academiehuis in Zwolle.

Aan het concert werken mee: 

·      Marcel Beekman – tenor: ooit in Zwolle aan het conservatorium cum laude afgestudeerd, nu van internationale faam om zijn interpretaties van zowel operarollen als oratoriumpartijen van vroege barok tot hedendaags repertoire.

·      Heleen Koele – sopraan: alumna van het conservatorium te Zwolle, sinds 1998 lid van het Nederlands Kamerkoor, grote carrière als solist in oratoriumrepertoire, en medeoprichter van Het Nederlands Bach Consort te Zwolle.

·      Sytse Buwalda – countertenor: pionier in de uitvoeringspraktijk van het vak van countertenor zowel in de grote oratoriumwerken als op het kleine podium alwaar hij op geheel eigen wijze contact met zijn publiek maakt. Medeoprichter van Het Nederlands Bach Consort te Zwolle.

·      Utku Geçgel – piano: masterstudent piano aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. Utku komt uit Istanbul, Turkije. Zijn afstudeeronderzoek gaat over diversiteit en inclusie als uitgangspunt bij het programmeren/cureren van concerten. 

·      Steven Faber – piano: als pianist, onderzoeker en coördinator verbonden aan de masteropleiding van het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. Tevens werkzaam voor de Europese Associatie voor Conservatoria (AEC) voor de borging van ‘Diversity, Equity and Inclusion’ in het internationale conservatoriumonderwijs.

BESTEL NIEUWE CD