Peter den Ouden, pianist, organist en dirigent:

Schuberts Winterreise in een verrassende uitvoering. Zelden hoort men de Winterreise van Schubert uitgevoerd door een countertenor. De stem en expressiemogelijkheden van Sytse Buwalda maakte dit echter tot een bijzondere gebeurtenis.

Samen met de pianist Steven Faber, die subtiel begeleidde, wist Sytse de sfeer van deze liederencyclus op een integere manier te treffen. Beide kunstenaars wisten de spanningsboog zo goed vast te houden dat het publiek ademloos bleef luisteren.

Rob de Bree, neerlandicus en eigenaar van antiquariaat ‘De zilveren eeuw’:

’t Was de eerste keer, dat wij deze cyclus hebben horen zingen door een alto, en het is mij goed bevallen. Ik ben zeer getroffen door de gevoelige manier waarop Sytse deze liederen heeft gebracht. De dramatiek zit voldoende in de muziek. Het meeleven met de reiziger heeft hij daar heel goed bijgezet.

Ik benijd hem om zijn vermogen ook heel mooi zacht te zingen. Dat maakt het geheel gevoelig en kwetsbaar. Dat had ik ook al bij zijn vertolkingen van Mendelssohn. Alles bij elkaar was het geen routineus concert van de zoveelste klassieker waar je bij geweest moet zijn. Het publiek kon makkelijk mee gaan leven, in de liederen verzeild raken en betrokken worden bij de thematiek. Associaties met de wereld om ons heen met talloze reizigers die de weg kwijt zijn, maken het geheel ook nog interessant.

Margaretha Coornstra, freelance journalist en muziekrecensent:

Wat een voorrecht en een genoegen om vanmiddag de try-out van Schuberts ‘Winterreise’ door Sytse Buwalda en Steven Faber bij mogen te wonen! Omhuld door de Bauhaus-architectuur van De Oude Ambachtsschool in Zwolle, in het selecte gezelschap van slechts vier medeluisteraars  hoorde ik voor het eerst deze wonderbaarlijke liederencyclus door een countertenor, begeleid op een 100 jaar oud Kreutzbach-vleugeltje.

Sytse en Steven, jullie hebben me diep geraakt.

BESTEL NIEUWE CD