11feb2023

Verboden Liefde (Valentijnsconcert)

Locatie Kleine Bartholomkerkje

Aanvang 20:00

Beek-Ubbergen Kleine Bartholomkerkje, Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX

€ 22,50

Het Nederlandse Bach Consort

Een verhaal vol (wan)hoop, geloof en liefde.

Door Sytse Buwalda – countertenor & David van Ooijen – gitaar

Liefde: de spil waar alles om draait. Of het nu om literatuur, film of muziek gaat, liefde is alom aanwezig. Fragmenten uit ons eigen leven, door tekst en muziek uitvergroot tot meeslepende verhalen die ons opnieuw een warm gevoel geven. We verlangen allemaal naar de ware liefde en we zijn jaloers als we deze bij anderen zien. We zijn geschokt en boos als we bedrogen worden. Maar we blijven altijd hunkeren naar die ware liefde.

Er is ook de verboden liefde. Iets wat menigeen misschien wel eens heeft meegemaakt. Dat smeulende verlangen naar iets wat onbereikbaar is, niet kan, niet mag.Maar gevoelens laten zich niet inperken. Ze leiden het leven zoals we het eigenlijk zouden willen: vurig en vol passie. Een droomwereld waar alle verlangens samenkomen tot een climax van ‘Ze leefden nog lang en gelukkig.’. Het klinkt als een utopie. Maar is dat zo? En hoe was het in vroegere tijden?

Laat u meenemen naar het Italië van de achttiende eeuw. Daar vinden we de jonge Nina, die novice is in het klooster. In het aangrenzende conservatorium studeert Roberto, een aanstormend talent onder de castraten. “… op dat moment kijkt ook Roberto haar kant op, en lijkt het wel of de wereld in het niets verdwijnt …” Een verboden liefde, een hopeloze liefde?

In dit door hemzelf geschreven verhaal vertolkt Sytse Buwalda een wereld vol (wan)hoop, geloof en liefde. Een emotionele reis met een ongewis einde. Hij wordt daarbij begeleid door gitarist David van Ooijen. De muzikale illustraties zijn o.a. van Caccini, Scarlatti, Giordani en Monteverdi.

BESTEL NIEUWE CD