28dec2018

Van 14:15 tot 16:45

Concertgebouw, Amsterdam

Het mooiste Kerst Oratorium.
THE MESSIAH - G.F. HändelThe Bach Choir & Orchestra of the Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink neemt u mee naar de tijd van Händel. Tijdens de uitvoering wordt gebruik gemaakt van authentieke instrumenten en wordt teruggegrepen naar de opstelling die Händel ook gebruikte bij de première in Dublin: 15 zangers in lijn opgesteld, violen, celli, contrabas, trompet en pauken! Het resultaat? Een transparantie en dynamiek die u moet ervaren!


The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva, sopraan
Jana Mamonova, sopraan
Sytse Buwalda, countertenor
Martinus Leusink, tenor
Andrew Slater, bas
Pieter Jan Leusink, dirigent

Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. Deze uitvoering brengt, mede door de prachtige akoestiek van de uitgekozen zalen en kerken de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.

Solisten

Maar liefst twee internationale sopranen maken hun opwachting: Jana Mamonova en Olga Zinovieva. Countertenor Sytse Buwalda bezorgt u kippenvel. Tenor Martinus Leusink beschikt over een zeldzame en heldere barokstem waardoor Händels aria’s een vertolking in stijl verkrijgen. Direct na zijn concerten in de Royal Opera House in Convent Garden (Londen) komt één van de bekendste opera bassen naar Nederland: Andrew Slater! Hij zal de cast compleet maken. U bent verzekerd van een indrukwekkende uitvoering.

Wilt u Händel's Messiah écht beleven en ervaren wat een 'live' uitvoering met u kan doen, kom dan luisteren. De uitzonderlijke talenten van de ruim 50 professionele musici dragen zorg voor een uitvoering die intens, krachtig, ontroerend, meeslepend en indrukwekkend zal zijn.