29mrt2020

Johannes Passion J.S. Bach Bachwerkplaats

Van 15:30

Hofkerk, Goor

€ 30,00

Het samengestelde ensemble van Bach-Werkplaats Diepenheim presenteert de JOHANNES PASSION.

Meerdere malen per jaar laat het projectkoor meesterwerken van Bach klinken in de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk. Voor het tweede jaar op rij brengt het ensemble van Bachwerkplaats onder leiding van dirigent Yt Nicolai en aangevuld met zes top-solisten, de Johannes Passion (BWV245) van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750).

Johann Sebastian Bach bracht zijn eerste versie van dit meesterwerk uit in 1724, deze oorspronkelijke compositie met ongekende muzikale en dramatische diepgang wordt het laatste weekend van maart vertolkt in de prachtige akoestiek van de Johanneskerk in Diepenheim en de Hofkerk in Goor.

De Johannes Passion is een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie van Johannes. Dit oratorium wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passion, de meer bekende passie van Bach, die met name in Nederland zeer veel wordt uitgevoerd. In vergelijking met de ‘Matthäus’ is de ‘Johannes’ muzikaal wat feller, directer en ongepolijster, misschien zelfs theatraler. Ook is de Johannes Passion korter.

De generale repetitie van de Johannes Passion klinkt op zaterdagavond in de Johanneskerk in Diepenheim, gevolgd door de uitvoering op zondag in de Hofkerk in Goor.

De solisten bij de concerten zijn:
Heleen Koele – sopraan
Sytse Buwalda – altus
Gert-Jan Verbueken – tenor
Martijn Cornet – bas
Daniël van Kessel – evangelist
Christiaan Roodenburg – Christus