Sytse Buwalda en Margriet de Moor

Theaterproductie De Virtuoos: Ina van Faassen actrice, Sytse Buwalda – altus & Pablo Escande – clavecimbel. Regie: Frans Mulder  Jaar van uitvoering: 1995

In 1995 werd ik benaderd door impresariaat Oeuvre uit Haarlem met de vraag of ik interesse had, om samen met de beroemde actrice Ina van Faassen een muziekvoorstelling te maken. De basis voor de voorstelling was de bestseller De Virtuoos van Margriet de Moor. De beslissing was snel genomen, want het boek, wat door mijn stemvak zo vertrouwd aanvoelde, had ik al in een ruk uitgelezen.

De eerste ontmoeting met Ina was overweldigend. Wat een geweldige vrouw! En wat een kans om met haar te mogen werken. De maanden daarna waren een achtbaan aan onschatbare ervaringen, en een hoogtepunt in mijn leven!

35 keer een volle zaal, en lovende kritieken. En dan Ina, met op de achtergrond haar man Ton van Duinhoven, die me niet alleen zoveel leerde, maar ook haar vriendschap gaf.

Één wens is in al die jaren echter nooit in vervulling gegaan: een opdracht van Margriet de Moor in mijn boek! Dus heb ik een aantal maanden geleden de stoute schoenen aangetrokken, en een mail naar haar uitgever gestuurd.

En nu was het dus zover… Na een korte mailwisseling reed ik 20 mei naar Amsterdam voor een ontmoeting. Het werd een warm bad, waarbij we veel deelden, en bijzondere paralellen ontdekten (allebei kind van een schoolmeester). Ik was/ben zo blij als een kind in een snoepwinkel!

Het is een gezegend kind, zou mijn vader nu zeggen. En dat ben ik.

BESTEL NIEUWE CD