25 jaar Klein Kerstfeest bij Kaarslicht. Dat is iets om even stil bij te staan. Zeker in deze tijd, waar de livemuziek grotendeels is verstomd. Voor het eerst sinds 1996, was het onzeker of ik het dit jaar door wilde/kon laten gaan. De vele beperkingen en het overlijden van mijn lieve moeder hebben hun sporen nagelaten. Maar juist vanwege en voor mijn moeder laat ik het doorgaan. En wel in het kerkje op mooi Zuiderwoude, waar ik als kleine jongen naar zondagsschool ging. Mijn geboortedorp waar mijn vader Meester was, en mijn beide lieve ouders meer dan 40 jaar woonden. De cirkel is rond, schreef een klasgenootje van de lagere school. En zo voelt het ook. Wanneer ik terugdenk aan de afgelopen 25 jaar, denk ik aan de vele kerstliederen die ik zocht, vond en zong.  Mappen en boeken vol van de meest uiteenlopende stijlen en talen. Liederen vers van de pers en 500 jaar oud, Van Ave Maria tot Stille Nacht. Zweedse schoonheid en Engelse melancholie. Franse herders, de os en de ezel gecombineerd met jeugdig kattenkwaad. En tussen dat alles Maria, die zachtjes haar kindje wiegt. Maar ook sneeuwstormen en spiegelgladde wegen. Toortsen in de sneeuw en dampende bezoekers in de kerk. Het versieren met kerstrozen en natuurlijk de warme chocomel en kerstbrood. Samen het kerstgevoel krijgen.

Helaas zijn de dingen dit jaar anders. Een aantal van mijn vaste kerkjes zijn gesloten of niet te gebruiken vanwege de maatregelen. Wel zing ik voor het eerst twee keer in Amsterdam. En natuurlijk is ook Zwolle van de partij. Andere plaatsten staan in de agenda. Laten we het samen het klein kerstfeest vieren, en samen het licht brandend houden. Komt allen tezamen op 1.5 meter afstand.

BESTEL NIEUWE CD